Kreu > ADMINISTRIMI I CESHTJEVE

ADMINISTRIMI I CESHTJEVE

Administrimi i ēėshtjeve qė paraqiten nė Gjykatėn e Apelit dhe rruga qė pėrshkojnė
Dosja e ēėshtjes  gjyqėsore nė momentin e ardhjes nė Gjykatėn e Apelit  regjistrohet nga nėpunėsit e Sekretarise  Gjyqėsore ne regjistrat perkates, ku identifikon dosjen me nje Nr Akti dhe Daten e Ardhjes. gjithashtu dosja regjistrohet nė sistemin elektronik  me plotėsimin e tė dhėnave (informacioni mbi ēėshtjen, baza ligjore, palėt , vendimet e mėparshme,  etj.) duke  caktuar  kėtė ēėshtje gjyqtarit relator  duke realizuar keshtu  shortin e pare.

Ky short ėshtė elektronik dhe nuk mund tė bėhen modifikime apo ndėrhyrje nė tė.

Mbas shpalljes se dates se gjykimit, gjyqtari konstaton se ka pengese ligjore per shqyrtimin e ceshtjes, paraqet kėrkesė me shkrim titullarit te gjykates  pėr heqje dorė nga shqyrtimi i kesaj ceshtje dhe hidhet pėrsėri ne short elektronik.

Dosja gjyqėsore shqyrtohet nga trupa gjyqesore e perbere nga tre gjyqtarė. Dosja gjyqesore pasi caktohet data e gjykimit te cilat afishohen ne stenden e gjykates, i kalon gjyqtarit Relator per shqyrtimin e ceshtjec. Ne perfundim te gjykimit dhe pasi zbardhet vendimi nga gjyqtari relator, dosja kalon ne Kryesekretarine e Gjykates per arkivimin dhe kthimin e dosjeve ne Gjykatat e Shkalles se Pare qe mbulon kjo gjykate. Ne rastet e ceshtjeve qe gjykohen si shkalle e pare ne Gjykaten e Apelit Tirane, dosja arkivohet ne Arkive. Nese per keto ceshtje  ushtrohet Rekurs, dosja kalon ne Gjykaten e Larte dhe ne perfundim  te Ceshtjes dosja kthehet perseri ne Gjykaten se Apelit, ne zyren e Arkives.

Kalendari i Ceshtjeve

Untitled Document

<Para Pas >

02 2017

Dje Hen Mar Mer Enj Pre Sht
01
02
03
04
05
06
07
11
12
13
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28


Njoftime

Linke
Vizitore